Składniki :
- 4 laski kiełbasy np śląskiej
- 1,5 cebuli czerwonej
- 30 dag pieczarek
- 1 papryka zielona
- 1 - 2 pomidory
- sól, pieprz, słodka mielona papryka
- masło, olej
Przygotowanie :
Kiełbasę pokroić w kostkę, cebulę w półpiórka, pieczarki w plastry, paprykę i pomidora w kostkę.
Na jednej patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę, dorzucić do niej pieczarki, pod koniec duszenia dodać paprykę, pomidora i dusić do miękkości papryki.
Podczas duszenia warzyw na drugiej patelni rozgrzać olej i wsypać do niego ok. 1 łyżeczkę słodkiej papryki, wymieszać, wsypać kiełbasę, dokładnie wymieszać by nabrała koloru od papryki i podsmażyć.
Gdy wszystko będzie gotowe połączyć na jednej patelni i wymieszać.
Podawać z chlebem polane np keczupem lub sosem czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz