niedziela, 2 sierpnia 2015

Pstrąg z piekarnika



Składniki : 

- 2 wypatroszone pstrągi 
- masło czosnkowo-ziołowe
- przyprawa do ryb
- cytryna

Przygotowanie :

Ryby oskrobać z łusek, umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem. Posypać przyprawą do ryb. Kawałek foli aluminiowej w którą będzie zawinięta ryba (każda z osobna) wysmarować w całości masłem czosnkowo-ziołowym. Ułożyć na niej rybę, do środka pstrąga włożyć masło, a na wierzchu ułożyć plastry cytryny. Zawinąć delikatnie folie tak by w środku było jeszcze trochę powietrza. Odstawić na ok. 1h do lodówki. Pstrągi w folii układać na blaszce, piec w 180 stopniach przez 35 minut. 10 minut przed końcem polać masełkiem z pieczenia i odchylić folię. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz