niedziela, 2 sierpnia 2015
Pstrąg z piekarnika
Składniki :
- 2 wypatroszone pstrągi
- masło czosnkowo-ziołowe
- przyprawa do ryb
- cytryna
Przygotowanie :
Ryby oskrobać z łusek, umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem. Posypać przyprawą do ryb. Kawałek foli aluminiowej w którą będzie zawinięta ryba (każda z osobna) wysmarować w całości masłem czosnkowo-ziołowym. Ułożyć na niej rybę, do środka pstrąga włożyć masło, a na wierzchu ułożyć plastry cytryny. Zawinąć delikatnie folie tak by w środku było jeszcze trochę powietrza. Odstawić na ok. 1h do lodówki. Pstrągi w folii układać na blaszce, piec w 180 stopniach przez 35 minut. 10 minut przed końcem polać masełkiem z pieczenia i odchylić folię.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz